Ceci n'est pas une pipe

szerda, november 30, 2005

na most mi van?

Áh, nem várok. megyek lefexek. Pink Floyd. A két szakmabelinek bedobtam a tesó blogját talált gerinces ruházkodós flesht, most kitárgyalják. És tényleg! annyira édesek!

Kicsi a Nagy, Artúr és az Indián

hát ez már megint szürreális volt kissé, de ez is jó volt.

Nem látom a közeledő arcokat, sőt a képernyőn a betűket se túl jól. Nem mentem kocsmázni, mert túl álmos voltam, mondtam, aztán mégis egy sétára inivtáltam a 800 lépésre lakó Kedves Ismerőst, egyszer- kétszer leléptem. Aztán belefutottunk a cikkcakkban közlekedő Kicsibe és Nagyba, belga csokival kínáltak minket, nekem tegnap már sok volt, olyan érzésem volt, mint akire úgy néznek, tudjuk ki vagy, mit csinálsz, mit akarsz, ismerjük a fajtádat, na de gyere, kapol egy kis tojásos nokellit. micsoda kis felszabadult kacarászos társaság! ez is hiányzott!

Soltvadkert meg az 53-ason van és jó étterem van ott, Dunavecséről jártunk oda néha.

vicc

ma elindultamban a 8 bites kolléga viccekkel traktált, olyan, mint a Taxiban az idióta rendőr, aztán hazajöttem és ez a vicc fogadott:

"A sün egy makacs madár. Csak akkor hajlandó repülni ha belerúgok."

na végre egy jó is.

Hát még ez is

Az milyen, hogy bejelölt valaki, hogy ismer, majd rögtön másnap dobott egy mélt, hogy tulképpen a munkám miatt felhívna? Még a cég nevét se tudta leírni rendesen. grrrrr

csörgött a telefonom, bejelentkezett a Gyúrcsány, vazze. elmondta volna, kinyomtam.

kedd, november 29, 2005

Fondű parti ami meglepően remek lett!

Az ott kezdődött, hogy nem csak hogy egy osztályt raktam át, hanem tulképpen írhatom eg az egész szervezetátalakítást, ha már így nekikezdtem. aztán beállítottam a Wélant, végül keddestére lementem, bár megvacsorázva, a fondű helyre, jóvan, majd iszom egy pohár bort. Na ebből az elmúlt hetek legfelszabadultabb, legvidámabb estéje kerekedett, 2 deci bozsoléval, egy beherrel, egy vargányás fondűvel és egy raklettel, ami nem olyan, hanem olyan, hogy ül a negyed kiló sajt a körhintában és behajol a 45 fokban megdöntött fűtőszál alá, és amikor olvad, azt szépen leszedjük fakanállal. A kiszolgálásról annyit, hogy kicsit beleszerettem a pincérlányba, annyira természetes- kedves volt, segítőkész és még zavarban is volt, viszont minden rendben. Szal tökéletes a hely, ajánlom mindenkinek, csak nem mondom meg, hol van! A fondű íze a hatalmas vargánya darabokkal fenséges volt, a szoláriumos sajtdarab meg lágy és omlós és remekjó. A sort a belga csokiból készült csokifondű zárta almával, körtével, és persze kértük a számla fondűt is. Akkor jöttünk rá, hogy nem is olyan vészesen drága, bár 4-en ettünk sajtos kenyeret 10 rugóért. Ilyen remek estét! a bozsolé beszél belőlem, biztos, de tényleg eszményi volt!

egy egészen más karácsonyi akcióhoz eszközök

http://www.bmbk.hu/aktualis/docs/2005fegyv/fegyvtermjegyz.doc

jó, hogy tudom mennyibe fáj?

apró örömök

Ma megkértek, hogy egy cég szervezeti ábráját rajzoljam már meg rendesen. megcsináltam de megjegyeztem, a marketing és PR osztályt mégse oda kéne tenni, hanem amoda. Aszonták ja, hát legyen. Átraktam egy egész osztályt. ripsz ropsz. furi, kicsit.

Eegész nap semmi kedvem nem volt dógozni, meg is lett az eredménye, hamar eljöttem, most WLant bűvölök. holnap nagy nap! tirariraram!

hétfő, november 28, 2005

Szülői felügyelet

anyám nevére keresve négyen jöttek fel, de azért rájöttem én, ki az én anyám! na de viszont mostantól a kikicsodában is szülői felügyelet alatt állok majd. kellett ez nekem? : )

Whisky

"A szóda whisky nélkül nagyon más"

Két remek hölgy társaságában megnéztük a Whisky c. filmet. Sorozatnézők, tápot kapnak. Nagyszerű film ez, remekmű. Szerintem. A megoldhatatlanba békés beletörődés története, a nem lehet és kész elfogadása, el nem fogadása. Mindenki maradt olyan, amilyen volt, és a jó elnyerte méltó helyét. tulképpen ez egy heppiend. persze valóban lassú és zavaró, hogy öregek, meg mindig ugyanúgy kapcsolják a villanyt. de hát pont ez az! kicsit magamat akartam látni a szemüveges, mogorva, elvekhez görcsösen ragaszkodó lópokrócban- hogy az, aki megérdemli, tud mit magával kezdeni, kiszabaduljon a körkötőgép verklijéből- odaadjon egy akkora köteg pénzt, hogy az elmenne sarokkőnek egy dunai híd építésénél. Túlságosan is ismerős volt az egész jelenség, hogy ne szeressem ezt a filmet, magamon kacaráztam, és azt nagyon tudok.

Vagy csak én láttam ezt? Hát mindegy is, már akkor is jó, ha más mást lát benne.

Rendezzük soraink

Annyira beszűkült a tér az irodában, hogy jártam egyet az épület körül, közben ezt a gyöngyszemet halásztam:

[Vidáman, szinte nevetve]
- Nekem nincs is telefonom!
-Nekem sincs!
-Nekem apám sincs!

Kép mizéria letudva, még két akadály volt, de azokat is leküzdöttük.

Szerdán most már tényleg megyek. Főnököm behívott, hogy hallja, hogy mennék, hát ha tudok, menjek. Szép tőle, de tényleg.

Ma csendes, meghitt filmnzésbe torkollott az este, már ha a Blöfföt lehet meghitten, csendesen nézni. jól esett. Meg a séta is a hátamon!

Hazafelé a föld legagresszívabb kopasz, szétbagózott hangú trágár állat taxisával jöttem, rámhúzott vagy 300 foritntot és közben diétás, A kategóriás nagyfejű spinének titulálta utasát, majdhogynem üvöltve, szerintem a bal kezében folyton egy gázpisztolyt szorongat.

vasárnap, november 27, 2005

Para

Azon kacaráztam, hogy mekkora megnyugvást jelent, hogy a fiókban ott lapul 7 új fekete zokni. Egyszerűen frusztrált, hogy nincs és vettem és most jó. Egyébként külön szobában tartják a lipóton a zoknihányba belebolondult pácienseket, hónapokig tartó infúziós kezelésektől mentettem meg magam!

biztosíthatlak, hogy ez biztos, ez egészen biztos. biztosan biztos. biztitutibiztos.

mindenkinek annyi baja van

Egész délelőtt ezt hallgattam: Ezen a számon előfizető alszik.

Tarirariram

Rettenetes dolgokról hallok, közvetlen környezetemben támadnak súlyos kórok és okozók és csomók és görcsök, meg tragikus balkanyarok. komoly dolgok ezek. Nem is értem.

Én meg közben autókat nézegetek az interneten.

Go with the flow

jó, akkor szülőknél ebéd. jó, akkor elnyom az álom. menjünk venni. Westend, tömeg, plebsz a lábra lép. marx & spencer, jó akkor hetet veszek, meg még kettőt. Nem, nem veszek pulóvert! Hely Hansen, jó, akkor veled beszélek, köszöntél. Maradok az olcsóbbnál, aztán húzás. Jó megyek oda, jó jó jó.

szombat, november 26, 2005

Itthon, a kultúra jegyében

Jártunk anyámmal a BÁVnál, megnéztük a képeket, találkoztam Viktorral, az exfőnökkel és import menyasszonyával, a TV-ben a kulturált pálinkafogyásztásról beszélt a termelő, az asztalnál jóféle balkáni bort ittunk, és találtam rengetek Tactilus, Victor Hugo, Schiele idézetet. 3 tekereccsel. hasmenéses agymenés.

Kiegészítések, hogy el ne feledjem

Megérkezésünk előtt a hegyekben egy olyan étteremben ettünk, amit 54 db fából raktak egy hatalmas máglyát, de nem gyújtották meg, hanem beleköltöztek, kitomték a réseket szénával és derjugó. a kajakülönlegesség olyan sűrű, hogy egy egész bögre kefírt raknak mellé, hogy rosszul ne légy. tulképpen sajtos puliszka kurvasok olivával. marhára eteti magát, de ezzel tényleg halálra lehet zabálni magad.

Visszafelé a gép nem fokker volt, hanem B737-300 és a mellettem ülő nagyi a kifutón kapcsolta ki a hangosan csörgő telcsijét. még jó, hogy nem 7000 méteren hívta a sógor.

Old boy in town again!

vonatraszállás után szembesültünk a világ közepesen korrupt mivoltával, lefizettük a svájci (!)vasutast, hogy hát véletlenül a mi kusénkban ne aludjon más. nem is aludt. az egész kocsiban nem működött a fűtés, nem kapott elég áramot. Ez a fáziskiesés kerget engem! aztán már a határon átrakott minket a hálókocsiba, az luxus, ott tükör van és behúzott paplan. meg fűtés, főlewg, jól le is izzadtam álmomban. Aztán akartam hívni egy taxit:

6X6 taxi jóreggelt!
A keleti főbejárata elé...
Halló! Halló! - - - - -

Na mégeccer
6X6 taxi jóreggelt!
A keleti főbejárata elé...
Halló! Halló! - - - - -

szal hogy bekrepált a mikrofon a telefon, a meki még nem nyitott ki, takkerek meg sehol, aztán végül csak sikerült egyet fogni, arról beszéltünk hány embert ütött eddig el.

péntek, november 25, 2005

Vége főcím

Balkáni anzix: Kell egy hét. És punktum. megvolt, irány haza, előbb belgrádba tesszük le a fokkeres fenekünk, majd vonatra szállunk és ülünk a vonaton és kész, Keleti. Hív a vasút vár a munka, de előbb a szórakozás! Ez a balkán tényleg egy rémisztő koktél, van benne minden, de az ízvarázs lenyűgöző, szikla tetején internet, már ha van áram, meg hófödte csúcsok, pálmafa, vendetta és vienetta, high tech és kecskeszag. shaken and stirred. Ez jó!

Köszönjük a lehetőséget.

A hét legfurább blogbejegyzése

Áh, hagyjuk

csütörtök, november 24, 2005

Ha áram van, minden van!

Egész reggel a tenger felett azt a kis foltot néztem, amiről egyértelmű volt, hogy haha, ott esik. Aztán ez a folt elment kicsit balra, vissza jobbra, majd a szélesedni kezdett, de nem ment se jobbra, se balra, csak nőttön nőtt. kicsit helyezkedett jobbra balra, aztán szépen felénk vette az irányt és most itt van, fölöttünk. köszönjük. viszont kijött egy nagydarab ember egy kisdarab autóval a villanyosművektől és megcsinálta a fázist. most már lehet majd itt is zuhanyozni. ezt is köszönjük!

dörög vazze!

Dal már megint átköltve

Egy SAAB Kéne nékem! aki koszos és büdös!
Egy SAAB Kéne nékem! aki semmire se jó!

amilyen kispolgár vagyok maradok a racionálisnál.

biciklipumpa!

szerda, november 23, 2005

Angyalok

Hát hogy is mondjam, mindnyájunk életében vannak angyalok. ezt azóta tudom, amióta 94-ben talán Munchenből hazafelé az autópályán akkora dugó volt, hogy egy hét se lett volna elég. Eccercsak átnézett egy faszi a kocsinkba, intett, hogy kövessük, követtük, levitt a pályáról egy hegyi útra, amikor épp a pálya alatt, vagy felett mentünk, kimutatott, nézzük, mekkora sor áll ott. Majd végül kikötöttünk egy toküres határátlépő helyre, ő átgurult, mi megálltunk merverstaiert intézni. aztán elhajtott. Az ember nem tud elég hálás lenni az angyalainak, és talán ők se tudják, mekkorát segítenek egy egy beszélgetéssel, szívességgel, jótanáccsal. Ma pl. sms.-t kaptam egy távoli országból, hogy megvagyok-e, mert tudja, rossz az idő. És mostanában blogtárs az, aki felkerült az angyallistára, meg vendéglátóim, meg egy ügyfél, akinek panaszából lett tulképpen ez az új pozicici. és ő még nem is tudja. meg nem is fogja megtudni talán sose. Biztos kissé eltér a fentiek hangneme a megszokottól, langyinak is mondható, és kissé pay it forward szaga van, de pont beleszarok, bazmeg!

Disaster Day

hát 20 éve ilyen idő itt nem volt, hóvihar, jégeső és orkán váltogatták egymást, a délelőtt az ajtón befolyó víz sziszifuszi törölgetésével telt, aztán irány a szálloda, szaunázni mentünk, meg felmosórongyot venni. jó sokat. a szobában karácsonyi hangulat van, a házban úgy egyébként sítábor dezsavű.

Ma megint hívtak, hétfőn kérnek fel táncolni. egy autó kéne nékem!

Tulképp bejön nekem ez a vidéki lét, mégha vacsora után nem lehet sehova se menni, ahová nézel szénaszag, csak mondjuk ne toppanjon be a Menson család. Itt azért este lehet ám parázni, ha a két emelet között közlekedünk. hosszú árnyékok, romos ház a szomszédban, szélfúvás, sziklák.

Azon merengek, hogy a lét könnyűsége tényleg lehet, hogy elviselhetetlen. minden meg van bocsátva és már megint én vagyok a nagyvonalú.

interNyet

Egész éjjel nem volt internet, most jött meg a viharral, hát én függő a régi emiljeimet néztem, közreadok pár részletet, egy viccet, amit nagyon találónak talátam és egy kis levelezést:

A woman accompanied her husband to the doctor's office. After his checkup, the doctor called the wife into his office alone. He said, "Your husband is suffering from a very severe disease, combined with horrible stress. If you don't do the following, your husband will surely die: Each morning fix him a healthy breakfast. Be pleasant and make sure he's in a good mood. For lunch make him a nutritious meal he can take to work. And for dinner prepare an especially nice meal for him. Don't burden him with chores, as this could further his stress. Don't discuss your problems with him it willonly make his stress worse. Try to relax your husband in the evening by wearing erotic lingerie and giving him plenty of back rubs. Encourage him to watch some type of sporting event on T.V. And most importantly make love with your husband several times a week and satisfy his every whim." "If you can do this for 10 months to a year, I think your husband will regain his health completely." On the way home the husband asked his wife , "What did the doctor say?" "You're going to die." she replied.

Az alábbi levelezést 2001-ben folytattam Bagirával, az eszemmel:
Elmondása szerint nagy gondot okoztam neki, mert bár többször megpróbálta, nem ment kidobnia a pasit.

Ismerős? Nem bocsátanál ki egy ajánlólevelet? :-)

1. variáció: hogyan mondja el neki, hogy elég
2. variáció: hogyan mondja el neem, hogy elég

holnap talán kiderül. vagy később, vagy sohamár.

...

Ebben Neked teljesen igazad van. De már ma is fejjel mentem a falnak, persze
csak squash közben. Nem nősülni akarok, bár ezt a leánykát szívesen elvenném.

Nem tudok rosszabbra számítani, minthogy megint orcára huppanok. I know, I have
a case here!!! at least I hope.

...

te tudod...
de sose felejtsd el, hogyan járt [Bagira] anyád:
hosszú kapcsolat után senki nem bír hosszúba lépni, sem komolyan venni, bármennyire is szeretne. Persze vannak ritka kivételek. De inkább a rosszra számíts, akkor nem ér, csak nice surprise. És ne akarj mindenáron nösülni. Felesleges, mert ahhoz idö kell. Azért jelentkezz péntekig vagy pénteken.

És mindez 2001-ben. hogy én ezeket miért felejtem el????????

Itt sose havazik

120 km/h-val süvít a szél a hegyről lefelé, és bár nem havazik, valami fehér izét hord, annyit, hogy látni alig lehet. Valószínűleg eltörtött valahol valami laticell. de hogy miért hólé folyik a falról odakinn, azt persze nem értem.

kedd, november 22, 2005

L'Chajim!

Na, megvan az új pozicici! hát igen, egyszer fenn, egyszer a büfében! mint a macedónok, volt nekik jó a 60-70-es években, hát most meg nam annyira jó, de hát valamit valamiért, ugye!

Aszonták már nagyon várnak, örülnek, mindenki a saját önös érdekéből, de várnak. azért ez jó érzés. : )

Ezúton szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást, bizalmat, a drukkolást, a csokit!

Hálás bár kissé szúró szívvel fordulok a fal felé

Nem is tudjátok, milyen jó is, hogy itt lehetek. Közben órákat chattelek blogtrással, ami ugyancsak lélekemelő tud lenni, de hát az élet már csak ilyen.

Közhelyművek. nyitva tartás: H-P 9-16 h

hétfő, november 21, 2005

Meg már megint

Mindig ez van... lementem a szobába, már nagyban készült a bútor, ránézek, ez itt jól van ez? és lehetett visszabontani. csak erre áll rá a szemem, de legalább fele ennyire precíz lennék. na mindegy, csak úgy mondom.

Hajók

Hajók a tenger felől mennek el a mi utcánkban.
Pljeskavica kajmakkal töltve crnagorski vino, Merlot.
Ikejabútorösszerelési konferencia. kurva konyhai forgótányéros sarokelemről is az exem jutott eszembe, ez bosszant, egyébként megint a már emlegetett vicc jár az eszemben. És persze ma is vándorizáció, és köcsög kazár! meg az, hogy nyuszi hop nyuszi hopp máris egyet elszívott!

Ülök a szikla tetején, olvasom a céges leveleim és tessék...

"...mi ezt úgyanúgy kiküldjük..."

hát persze. hogy üvöltök!!!!

Távol hazától második nap

vagy hanyadik. egy kicsit kiteszem a lábam, máris alakulnak a dolgok, két vas is igéretesen izzik, lássuk mi lesz belőlük. Ma reggel kb 11 után kezdődött, istenit aludtam, aztán hát igazi falusi élet, a házat megkerülve jüt az ember az alsó színtre, ahol majd a konyha lesz, ha összeszerel(ik, jük, nemtom), a kerti csapból vizet vettem, lett belőle kávé, aztán mint a vártán álltam a kert végében bögrével kezemben és néztem az ezüst hidat a tengeren, a szigeteket, szirteket közben kihült a kávé. kb. fél kettőre vagy háromra össze is szedtük magunkat, idilli, na ez van. tengerparttól kb 30 méterre a tengerben van egy sziget, nagyjából 20-30 házzal, jó sűrűn, azt néztük meg, Sv Stefan, azaz Szentistvánnak hívják a helyet. Pálma és fügefák, a hegycsúcs meg messze van, és kopár. szél fúj, hűvös van, és az autómosóban 6 kiló só jött le. Na persze nem repkednek a mínuszok mint otthon. jó nekem! : )-

vasárnap, november 20, 2005

széljegyzetek

Így vacsi után beszélgettem volna kicsit, de nem ment, még skypeon se találtam blogtársat, szomorú vagyok elvtársak! Nem bírom a feszültséget. A feszültség meg valszínűleg engem, nincs áram a bojlerben, a ház alaja egy kisebb kerülővel közelíthető meg, így jut az ember fürdővízhez.

Ha jól olvasom, most magamra vetek. Ágyneműt, pont olyant, mint pár napja, izzadtam is rendesen. most is fogok.

Hosszú hétvége

Szombat hajnal 3 óta aludtam 9 órát, vezettem 11-et, utaztam kb. 20-at, jöttem mittomén hány kilómétert, voltam 1500-on most kb tengerszint felett kb 150 méterrel lehetek egy-azt mondják- 300 éves házban. A járgány 2 tonna (+beépített ikea bútor) - és 2,8 liter körül mozog. A helyi kresz szerint a főút közepére kitett stop tábla és két rendőr nem jelent semmit, a szerb rendőrök viszont kalapdobálós hisztis buzeránsok, színpadi jelenet lett volna, akkor járna a Jászai díj. Aztán mégiscsak ócó volt az a speeding is. Azt hiszem én már többször hallottam azt, hogy Köcsög Kazár, mint a Belga hangmérnöke, csak ez a CD ment. A Zanga!Zanga felejthető, egy két kivétellel, viszont azok überkirályok, khm, bocsánat, übervezérek! És persze nesze hülye paraszt itt egy sor. A Kecskeméten felszedett + egy fő a szállodában öt cssillag ide vagy oda, a szoba közepére szart. És Golden Retriver. Megyek, élek picit.

szombat, november 19, 2005

Partiszervíz

Van olyan partiszervíz cég, akik drogos bulikra járnak, engergiaitalt, szőlőcukrot, vízet visznek magukkal és itattják a 16 éves beszpídezett gimnazistákat, ha beparáznak beszélgetnek velük, C-vitamint adnak, stb. hogy csökkentsék a parti kockázatát. Mindezt állami pénzen.

Ilyen állás kéne nékem!

Jóvanmá, csak úgy mondom, most hallottam én is, megyek pakolok... na

Tudom, hogy van baditok is, tudom, hogy van dzsekitek is....

Beálltam a dömperrel egy 0-24 őrzött parkolóba, mondtam 3:50-re jövök, mondta rendben, ő az éjjeli mosó is, majd jól nézi a kocsit, jöttem, a konténerből villogott a tévé, bíztató, de a faszi olyan édesdeden aludt, hogy nem volt szívem felkelteni, járattam egy kicsit a dízelt, felengedtem a sorompót, kihajtottam, visszatettem a sorompót, majd kövér gázzal balra el. Semmi. Telepen állt még kb. 80-100 millió forint. Onnan viszont olyanok voltunk, mint a saffhauzen, 4:05-kor itt, 4:15-kor ott, érkezés 4:40-kor. Hát ez a bababörze rettenet, de vicces hajnal 4-kor a részegen hazafele tartó juppikat bámulni egy kisteherautó volánja mögül, persze, gyere csak át az út közepén, az a biztos! Pofátlan kismamák. 800-ból lehet engedni? de ez eredetileg is ezer....

most egy rövid intermezzo volt, míg csettintgettem, és megjött a pastamiából a tészta, fennséges, de a fene egye meg, semmi küli, csak tejszín meg gomba, meg petrezselyem. Ja, meg tészta. én jobbat csinálnék. és 20 percen belül itt volt. mégis belgrad felé megyünk, mert még kecskeméten felveszünk valakit. hm. Megint nem látom a plitvicai tavakat, csak azért.

Miért van az hogy madonnát dúdolok? Én! I am your fortress, you had to burn... Na jó, maradok a címben felhasználtnál, az mégiscsak jobb:

Tudom, hogy van késetek is,
tudom, hogy van baltátok is,
tudom, hogy mi az ábra...

péntek, november 18, 2005

Kiáltvány!

SMS-ben nem tárgyalok! : - ))))


lábjegyzet a széljegyzethez:

egyébként tényelg hülyék vagyunk

Köszönöm szépen a linket!

Fontosak a kapcsolatok, a megszakadt kapcsolatokok, elszakadt szálak helyreállítása pedig mindig kicsit olyan, mint amikor egy régi jó szerszámot az öreg kovács a kezébe vesz és ketten csudaszép dolgokat tudnak művelni. Bármilyen laza is egy szál, meg kell hogy maradjon, és mindig hiányzik, ha nincs. Na persze azért vannak lehetetlenek is, de talán nem is baj.

(annyira gejl lett, hogy áttettem a megfelelő színbe, na megyek alunni má... )

Sűrű? Na ez a sűrű!

Egy vicc jutott eszembe az emberről aki a feleségével beszélget a halálos ágyán... ott voltál, amikor egy nap alatt megőszültem, ott voltál mellettem, amikor kirúgtak az állásomból, és akkor is, amikor autóbalesetem volt és persze végig a májműtétem alatt is mellettem voltál. És persze megint mellettem vagy, a halálos ágyam mellett. Drágám, szerintem te vagy a balszerencsém! délután a dugóban ezen nevetgéltem...

Szóval ettől teljesen függetlenülma délelőtt a város szélére mentem a lófaszér parasztgyalázásra, délben állásinterjún voltam, délután elhoztam a nisszán dromedárt, dugóztam, aztán most pakolunk, négyre megyek felvenni a díszes kompániát, árulunk, aztán délután be egy másik autóba, és irány dél, dél dél, hogy levezessek egy nagy másik autót. de az aztán jó is lehet. ha esetleg valakinek ki kellene festeni a nagyszobáját, most szóljon, hogy vehessek időben ecsetet.

Most meg üvöltenek a kölykök, pedig pakolni kéne, hm.

Meglepő spontaneitásról tett tanúbizonyságot kedves születésnapos, mondtam neki, megyek a délbe, mondta jönne ő is, hát mondok, akkor erre rákérdezek, rákérdeztem, de még majd meglátjuk, szerintem vicces volna, bár ha síelni mennénk, az se vóna szar !

Asszem tegnap jó levest csináltam, mondom én akkor vagyok csak jó, ha segítségre van szükség, aztán már én se érzem jól magam, szóval megyek a lábjegyzetbe. magamtól. vagy hogy is van ez?

Atomjaira hulló csillagok

Találkoztam egy faszival, aki egyszercsak minden átmenet nélkül azt magyarázta, hogy tele van a világ lelki hermafroditával. Hallgattam, bólogattam, és menni akartam haza, szerencsére témát váltva Redzepováról beszétünk tovább. Tic Tac. tac Tick. várunk. Várjuk mi lesz, holnap mi lesz, reggelre mi lesz, az úton mi lesz, öregségünkre mi lesz. Éjjfélkor is csöngött a telefon, felébredtem, örvendtem! Ma is zülletésnap van, de mik leszünk később, rezsi-dens DJ vagy bérkéregető?

csütörtök, november 17, 2005

Sűrű, de jó

Tegnap este délután kezdődött, amikor is egy rövidnek igérkező telefonhívásból egy másfélórás interjú kerekedett, fura volt, fizetéstől az asztal megmutatásáig volt minden, de aztán nem maradtunk semmi konkrétban, pedig én eröltettem picit. na majd megláttyuk. aztán meg rohanvást haza, aláírni is kellett volna, az is elmaradt, jó azt ma bepótoltuk, meg a rendőr is megbüntetett, na szóval tegnap lett egy jó nyugis este, hármasban néztük a Promenád a Gyönyörbe c filmet, hát én megmondom kerek perec nem tetszett, de jól jött ki, kedves társaság, 8-ig aludtam! Nagy szó! Na ma meg a kollégák jöttek vacsira, forralt bor, leves, aztán még egy adag leves és végül még egy adag leves, de ez már a kollégák után. Azt vettem észre, hogy kolléganőim körbe állnak és figyelik hogy főzök, csinálok koktélt, vagy mosogatok. Atán mégse ragadtatta el egyik se magát arra, hogy meghívja a társaságot. hehe, a jófej én vagyok (na jó, számozott Gere borral jöttek: )

Szombaton meg irány délnek! juhéj.

Ma csomagoltam, de nem köszönték meg. Ez már csak ilyen.

kedd, november 15, 2005

Megint hülye voltam

Na, megint bebizonyosodott, hogy hülye vagyok, gratulálok magamnak, de legalább előre sejtettem, és lőn.

A fontos dolgokkal meg nem foglalkozom... feldogoz, feldolgoz, felejt, felejt. megy ez.
Lássuk, mit hoz a holnap.

Janet! Brad! Dr. Scott! Rocky!

Hát ez tényleg late nite double feature picture show lett, most meg pislogok, mint kis gnu a puszta végtelenbe. Megint lenézek a balkánra, háta találok valami érdekeset. Na, jóreggelt.

Jön a hó! hahóóóó

(ez pokolian rossz vicc lett)

vasárnap, november 13, 2005

Fel, feldobott nő

A Nő c. kiállítás mégeccer éssutójjára. Jó volt, és nesze hülye paraszt, képregény. Emil Rulez CD-t vegyenek!

már megint hatalmas futás volt a szigeten, mégis kedvtelen lettem, napközben, emberek köztött jó, elaludni, felébredni nem jó, de múlik, nem őt hiányolom, hanem azt a gondtalan tervezgetős láthatatlan aurát, ami körülvett és mint buborék (Hejj!Buborék-buborék!Színejátszó, csodaszép. Emitt veres... Amott kék... Az orromból jött ki elébb! írta Laár András verse), pukkant el körülöttem és nézek, csak nézek magamban motyogok, mé pont velem? Áh mindegy, ez a szál elvarrandó, így soha nem lesz belőlem énekes halott. se. tényleg, milyen lenne, megjelenne egyik nap az újságban, egy piros golf 170-nel átszakította az M3-as szalagkorlátját, 50 métert repült, a teljesen összeroncsolódott autóban nem találtak senkit, a sofőr eltünt, más személyi sérülés nem történt. A kalaptartón egy angyalszárnyat találtak a tűzoltók. Ez amolyan egyperces féle, nem?

péntek, november 11, 2005

Szöszi, ne má...

Na megvót a túszcsere! miért éreztem azt, hogy a paplanra és a képre külön rá kell majd kérdezzek? mindegy. hullafehér arc, ökölbeszorult lélek. És most jó, felejtettem el megkérdezni. mindegy. "No es importante."

Pakolás oda, onnan ide, aztán át oda, ahonnan be a kocsiba, majd átülés és felmenés és lepakolás és kocsira feltevés és garázsba betevés. És akkor most még el, picit. jönnek az elbaszott esték, attól tartok.

Na, kalandra fel, és tartsuk szárazon a puskaport!

csütörtök, november 10, 2005

Hogy ez nekem miért nem jutott előbb eszembe?

Két hexameter

Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.

1936. november

origo

Köd előttem, köd utánam

Egész éjjel a Google earth-öt böngésztem, megnéztem mindent, ami eszembe jutott, meg azt is, ami már csak kényszerből jött, de azért oda nem jutottam el, ahova a kolléganőm, ő az irodát nézte felülről. khm.

Lejöttem balcsira, akkora köd volt, hogy a belső sávban tök jól lehetett haladni, sárga szemüveg, Nina Simons, sinnerman loopolva, oszt hajrá... Közben felhívott egy rég nem hallott ismerős, gondolom elérték a hírek, ugye, hogy hát péntek este menjek, jön x is, meg y is, meg még... na mindegy, majd meglátod, cím stb. Köszönöm szépen!

Megint vállalati buli, már megint csak disznóhús. krumplit ettem csalamádéval, asszem megint kiugrom a mol kútra háromszög szenyáért.

Hogy tegnap milyen jó nap volt. Azt el is felejtettem , könnyesre kacagtuk magunkat a hülye ikejában, a legnagyobb a garázsba vezető lépcső fordulóján pihenő bevásárló kocsi volt, néztem fel, a lépcső tetejére és azon röhögtem, hogy az embereknek fel se tűnik- Na csak azért mert most a szervezetromboló csapatépítésen az egyik feladat a másik vakon vezetése volt a parton, hát nem Vak Bottyán Strandnak hívták a helyet?? én álltam és röhögtem, a többiek meg kissé bugyuta csodálkozással vegyes várakozással néztek, mint amikor nem tudják eldönteni, ez most egy csapat misszionárius amint lúgosat hány, amit látnak, vagy egy italautomata.

De azért mindent összevetve még elég szar a hejzet...

szerda, november 09, 2005

icszacsapörfiktdéj

itthon maradtam, dolgoztam, sütött a nap, mindent lenyomtam, behoztam magam, aztán a képbiznisz is rövid idő alatt megnyugtató fordulatot vett és onanntól eszményi nap kerekedett és lett belőle hasonlóan eszményi este is.
Na csak annyit még, hogy az ikejában 4 év után végre megint lehet kapni textil zuhanyzó függönyt. Már a helyén lóg! :))

juhéj.

Szépülő Városközpont

Most, hogy egy napot itthon nyomtam, kimentem az utcára, hát élveztem a környékem. Tök jó itt lakni! A szimpatikus politikustól a vastag aranyláncos kopasz suhancig mindenféle népek, a képkeretező... hihi, ő is vicces volt, de minden annyira flottul ment, nap is süt, gyerekek az iskolaudvaron segítenek a két hajlotthátú melósnak puha utcai burkolatot letenni, az étkezdében már csak pulyka brassói van, meg csalamádé és persze málnaszörp. Kaja közben az egyik régi exem két copffal megállt a fénymásolda előtt, elnyomta cigijét, majd bement és láttam öreg vizslát sétáltató fiatal srácot, meg isiből hazatémfergő gimnazistát.

Csináltassatok nekem egy Újlipótváros tréninget!!! Akarom!

és amitől majd behugyozok... :
google earth nézegetem egy órája, lassan beszélni nem tudok! hogy ezmeeeeeeeeekkkkooooooraaaaaa

Hová tűnt a boxzsák?

Jófejű sajnálja. pedig nem előzmény nélküli az agresszió levezetésből még nagyobb agresszió, gondoljunk csak a két futballcsapat rajongói között megrendezett békítő sörözésre pár évvel ezelőtt. Vagy ne. (tudniillik, már délelőtt a sörözés közben tömegverekedés lett)

Nem tudok itthonról belépni a rendszerbe, bassza meg, megyek és felgyújtok egy hajléktalan boxzsákot. Hát ezért keltem fel hatkor?

kedd, november 08, 2005

Érdekel a modern művészet?






Csekk disz áut!


Jakab Elek művészete. nullkomment.

politika, bulvár

Persze ferdítek, de ez a nemzeti garancia törvény így első hallásra nekem az 5 éves terv.

A krumplileves legyen krumplileves.
A gázáremelés legyen gázáremelés.

talán mégis inkább ha garanciát akarnak legyenek a képviselők visszahívhatók, aztán slusszpassz.

Hölgyeim éé Suraim! Egy láb kéne nékem...

reakció No.1
"Wait a minute...I'm SHOCKED...that's all I can say...will write you back later..."

later:
About XY I still can't say a word...it's so.. :(

hétfő, november 07, 2005

Vannak még kérdések

Na csak azért mert ma hallottam, hogy egy férjnek 6 hétig nem tűnt fel egy másik hűtőszekrény a konyhában. Nem nagy, csak mint Bud Spancer koporsója.... de azért az is műxik. Ebből logikusan következik az alábbi két kérdés:

The question is, what is a manananamamama
The question is, who cares?

Bocsánat!

Nagyon szégyenlem, hogy egy jól működő kapcsolatot felborítottam, még ha időlegesen is, de köszönhetően a bölcs megfontoltságnak, helyreáll a béke az olajfák hegyén.

szép álmokat!

Vicces levél

Egy kedves lányismerősöm érdeklődik, hogy mi a jó kapcsolat titka... Hát azért még nem terjednek tökéletesen a hírek : ) )))))))))

vasárnap, november 06, 2005

Szar vicc, de jó

- Hogyan hangzik a jövő évezred vicce? - Klón és Gén utazik a vonaton ...

itt mindenki bolond?

Emez nyuszinak hívja a macskáját, amaz meg cicának a nyulát.
Én meg szőrös pörköltnek, de ez most más kérdés.

Ébredő maradok

gyors egyeztetés után irány a kiállítás, de előtte reggelizzünk valamit, a Ráday legelején van egy reggelizőhely, így fél háromkor már be is estünk, tészta. de előtte indításként egy gyors eszpresszót kérek, hogy elinduljon valami ott belül. Naaagyon lassan és nyögvenyelősen recsegtek a fogaskerekek, kívülről olyan lehettem, mint amikor a homlesst felrúgdalja egy nyirkos hajnalon a rendőr. Már épp fizettünk, mire kiderült, hogy menteni kell menni szentendrére, RHCP a CD-be, full hangerő, úgy vezettem, mintha Starsky és Hutch-ot akarnám utánozni, cikkcakkban ki a városból. Ott aztán volt minden, nehézlégzés, biciklizés, fejfogás, nyugatgatás, kulcskeresés. úgyse részletezem. Szal vasárnap délutáni kiállítás, kellemes csacsogás bukta, helyette kb az Auchan magasságában ébredtem fel kicsit. Visszafele asszem háztól házig rekordot döntöttem.

Most, hogy mg már lassan aludni kéne térni, már tök fenn vagyok. Lehet, hogy Japánban vagyok? Vagy csak álmododm és ez egész csak valami rossz vicc? Nem, asszem mostantól élek és eddig volt szivatás.

Vibrátort Algernoonak

Bután nézek magam elé, mint alkesz a kocsmára, mikor bonjták. lógnak a könyökeim, mint hülyegyerek orrából a fika.

jóreggelt, Lost in translation. Modafaka Bill Murray

A Szerencse Rád mosolygott!

Mondta a reklám, hát én ráklikkeltem. közzététetik:

Az eBÖGRE egyedülálló és egyetlen a maga nemében.A speciális kerámia és forma pozitív és modern jellegűvé teszik. Az eBÖGRÉNEK határozott és tartós színe van.Az internetes színpalettának megfelelően, amely pozitív világszemlélettel tölt el. Az eBÖGRE gyakorlatilag nem megy tönkre.A kerámia speciális összetétele miatt ellenáll a mosogatógépben való mosogatásnak, törölgetésnek, dörzsölésnek és a kis magasságból történő leesésnek.

És most akciósan valami 1800-ért adnak ilyent, 3200 helyett! hogy ezek milyen figyelmesek!

Roadside Pizza

Éjjelig csettelés után elmentünk hajnalban Soltra, ötvenegyessút, ízös beeszéd, eccerű népek, üres falvak, de tényleg, Dunaharasztiban egy szélütött öreg támolygott SZTK könyöktámaszos alu bottal, kék tréningben két fehér csíkkal az oldalán, anorák sapkában. A bal oldala volt lebénulva.

Első meglepetés, jó az út, kamionok alig. Második, igazi meglepetés, Dunavecsén albán pékésg, albán persze sehol, viszont a virslis levelesnek egy az egyben a szkopjei kedvenc pékségemben kapható íze volt, első falat után kértem a következő darabot.

Aztán a solti áruátvevő helyen egy két félénk kör után nővérem kiderítette a helyi erővel, hogy 16 évvel ezelőtt együtt dobozoltak a konfekciógyárban. az is szép vót. Na meg aztán egy akkora raktárban, hogy a 737-es visszafordul egy könnyed laza mozudlattal kihúztam alulról egy kelimet, pont olyan színűt, akkorát, ami nekem kell, tökéletes, mondom, tökkkkéletes, mérleg 5 kila, 400 forintos egységáron, jó, jaj, de örültem. Pont addig, amíg az eladó hölgy ki nem derítette telefonon, hogy az a kupac a főnökasszony válogatása, elnézés. Vazzeee.... De azért azt kiénekeltem belőlük, hogy az nekem nagyon kéne, jövő hétre megkérdezik. hátha, hátha...

Aztán az úton jópár laposmókust kerültünk, meg roadside pizzát, majd megálltunk egy igazi útmetiben, babgulyás, töltött csirek rántva, kumpé. Persze mindeközben telefonos ügyfélszolgálat, nem megy, nem tudom, mit csináljak? és ehhez hasonlók és úgy megoldottam mindent, hogy ezentúl be se megyek, az hótziher.

Mint ahogy délután is, lépten nyomon összefutok (ebben az esetben szó szerint, a szigeten) még egy emberbe, aki a megrökönyödésének adott hangot és mosolygott. hát ez van. Futás közben puzzle-t játszani isteni, főleg, ha az eredmény az, hogy na akkor jól át lettem baszarintva, viszont legalább helybe mentem a lófasznak. Nade tényleg, apám szeptemberben több ember előtt kijelentette, hogy ennek két hónapot ad. csak nekem nem szólt. és mindig igaza van. na. ezért jó.

És akkor jött a hab a Borbála, esti összefutás a Kuplungban, szija, hogy vagy, na mesélj. Meséltem. És hát ahogy meséltem, rájöttem, mennyire sablonos volt ez az egész. Jó volt túl lenni rajta, persze hülyén viselkedés, na az fényesen ment, mint vajban az áfa!

Beállítottam a wiwen, egyedülálló vagyok.

szombat, november 05, 2005

bársony figyelmeztető lövések tarkóra irányítva

Azt hittem engem kell ma vigasztalni, de nem, beálltam egy nyílvessző zivatar közepére. hát okos nem voltam, de szép se!

Az irodaházat megint bálteeremmé alakították, minden csupa fény, pompa, meg 8 fős terített asztal.

mindenki döbbenten áll a fejlemények előtt, én már nem. Később szarabb lesz, tudom, de hát, ez van. Jó, akkor így fogunk élni, mondta anya a Megáll az időben, aztán pont, hogy nem állt meg.

Siker: egy ügyfél kifejezetten engem akar. még jó, hogy nem Parassapusztáról.

péntek, november 04, 2005

Dentaturált Szex

Ez csak úgy eszembejutott az ebédlőben, miközben a tálcát vittem vissza. Közben egy pohár vízre gondolok, 18 No-spával és 8 Algopirinnel.

Tegnap egész este nem lehetett bloggolni, annál inkább chattelni. fél egyig dumáltunk és nagyon jól esett. tiraraaam

Holnap irány Dunavecse City Süd, Solt a vad kert, és aztán vissza.

Most már duplán bánom, hogy tönkrement a telóm és elszálltak a számaim. Annyi sok jó szám volt benne és olyan nehéz ezeket visszaszerzni : )

A narancs hátoldalán egy Whisky című film reklámja annyira megtetszett, hogy kitéptem és tükörre ragasztottam : ) hatalmas!

szerda, november 02, 2005

Itt ülüök a kuka mellett (egy mackó rémálma)

Jó jó jó, oké, akkor most kezdjünk ezzel valamit, az biztos, hogy az előbb még egy fűtött lakás melegében éreztem magam, mint a plüssmackó a copfos lány párnája mellett, most meg itt vagyok a folyosón a kuka mellett, hát nem ugyanaz az érzés, hideg is van, és viszont büdös is, az nem is baj, büdösben még nem fagyott meg senki. ugye. Este még egy copfos kislány párnája mellett aludtam el, tagadhatatlan, azóta visszaesett a színvonal.... Cúgos, meg olyan bizonytalan, legföljebb a kukás félszeg kislányáé leszek, az is jobb, csak most ez az átmenet, na hát azonnal a legrosszabbra nem kell gondolni, mégse visznek ki a szemétdombra, ugye... na jó, ezt elvetjük. A házban még laknak családok, a másodikon is ott az a kislány, na jó, mondjuk ő a GI Joe-ért van oda, nem kell neki romantikus kismackó. Talán vissza kéne mászni, számban egy vörös rózsával, nem hát kitett ide a kuka mellé, hátha jó leszek még valakinek, addig ő elment játszani megint azzal a nagy agyagemberrel, vagy mittomén, hát csak a remény marad, bár az is van, hogy miközben hozott le a fránya cirádás korlátba beakadt, kiszakadt a szívem, pedig ide volt felvarrva, a csücske kicsit felkunkorodott, elalvás előtt mindig azt birizgálta, föl, le, egyre lassabban, aztán elaludt, biztos leeshetett a pincébe, anélkül mit sem érek, talán megtalálja, visszavarja, úgy reménykedem, nem akarok a házmester zsíros pamlagján porosodni, de tényleg. Hideg van, cúgos....

Brrrrrrrrr
Brrrrrr
Brrrr

"Szia mackó jóreggelt, gyere igyunk kakaót, itt a kedvenc bögréd, gyere"

huhh

kedd, november 01, 2005

Rosszkedvünk tele

"Maga most elmegy, és játszik, magának két gyereke van". Kockáztatok, mindent vagy semmit játszom, közben remeg kezem lábam, sajog a fejem, na mondjuk ez a kezdődő betegség is lehet. Ismerem ezt az érzést, hónapok óta nem találkoztunk, remélem hamar elhagy a francba, és megint jönnek a vidám esték.

Valami nagyon szívhezszólót kellene írni, itt ülök a csöndben már megint, bejártuk a temetőt, azaz sírkertet, az egyik márványtáblán az volt írva, velazquez sírbolt, mondom is, ja ez egy hirdetés, csak a telszám hiányzik. A másik boltozatos tetejű egyszerű márványtáblából meg réz csap állott ki, hülye humora van a kedves sírkertészeknek.

Egy nagy csokor szeretetet hozok, köré gondosan mint zöldet, a bizonyosságot teszem, törődésből csodaszép masnit kötök, hogy délcegen álljon a vázában, s csak a vízre legyen gondod, hogy jó sokáig megmaradhasson.

Na akkor törvényileg kissebség?

orosz józsef comming outja a tv-ben. ah oh ih. De tényleg, mondják már meg, miért jó, ha kisebbésgi önkormányzat lesz, azon felül, hogy végleg kiküszöböljék a MAZSIHISz mindenhatóságát. Vagy pont ez a cél és pont. A tv-ben megjelenő két fószer nem volt túl meggyőző, pont mint a muppet showban.