Ceci n'est pas une pipe

hétfő, február 28, 2005

Párfogó, úgyismint Kurvajó Tésztasaláta

Beigért receptek:

Fél doboz barilla penne tésztát megfőzünk, a másik felét nekiadjuk a szegényeknek, leküldjük Manyikát a sarki közértbe mexikói fagyasztott zöldség mixért, de hamar, mert már fő a tészta! A főzésben lévő tésztához dobunk egy zacskós virslit is (sajtli vagy füstli). Igen, igen. Mermivel trappista úgy is van, abból lekanyarítasz egy jó darabot, érzéssel, meg felhívjuk Manyit, aki reményeink szerint még ott van, hogy hozzon szarvasi zacskós mini sajtot is, és ha nincs akkor vajat, oregánót, borsot, 8 fűszer sót, meg egy nagy vajdlingot, kést, vágódszkát, sütőport, ja az nem kell, azt ne hozzon. Kapcsolj át a Radio Cafera, vagy tegyél be St. Germaint, Velvet Undorgroundot ne, mert az csak méregkeveréshez jó, meg molylepkevadászathoz, pároljuk vízben a zacskó zöldségkeveréket, vágjuk fel a Manyi által meghozott mindenfélét, a vágódeszkán kívül, a megfőzött virslit is, minél kisebb kockára, szűrjük le a megfőtt tésztát, ne hűtsük le, dobjunk rá egy nagy kanálnyi vajat. A vajra szórjuk rá fűszersót, borsot, oregánót (mennyiség megint csak az érzéssel), majd keverjük, amíg nem lesz gusztusosan minden penne fűszeres-vajas, dobjuk rá a leszűrt, lehűtött zöldséget, majd a felkockázott sajtotokat, virslit, ja, meg kockázhatunk bele más húst is a csirkemell filétől a pulykasonkáig, ami jólesik. Lehet a vaj helyett tejfölös, majonézes kencét is csinálni, vagy olivaolajjal locsolni. Ezek mellé igyunk ásványvizet, vagy fehér bort, vagy Whiskyt.