Ceci n'est pas une pipe

szerda, július 28, 2004

Lariamnap (PO.)

Lariamnap (meg nem vettem be) almomban megjelent a szobankban valami allat, es rohangalt fel ala. Sikerult az agyak kozt megpillantani idonkent, kiderult, egy 3 testverbol osszenott sziami krokodilcsemete, kover, es mindenfele vannak fejei meg labai es ezert ilyen gyors mozgasu. Raharapott T labara, de mivel pici volt, ezert csak mint tapadokorong uzemelt a pofaja, igy ki lehetett vinni.

Kesobb kimentunk a szobabol, es talalkoztunk ket rendorrel.
Nem is volt meglepo, hogy feherek, es Amerikaiak, hiszen az usas filmekben a kinai es afrikai negyedekbe mindig magas szoke rendorok kerulnek. Szoval feherek, kremszinu egyenruhaban, es karattyolnak. Mondja monjda, en meg csak az otthoni jogositvanyomat tom mutogatni, ami meg a tulajdonosainak is atlathatatlan soxor (lsd. Demszki, akinek lejart is meg nemis) nemhogy egy magyarul nem beszelonek. Mondja, mondja, en alig ertem, a masik rendor be-besegit magyarul a mondokamba, mintha segiteni akarna meggyozni a tarsat (mint jo-rossz tanar a vizsgan) menyjek bele reszletekbe, mindjak neveket. Mindom, noveremeket latogatjuk, Taj vizum miatt nincs utlevelem, noveremek 15 eve hazasok, sogor helyi, unokahugom is van, mondom, mondom, aztan csak kiderult, hogy a masik faszi is magyar, akkor azt a foldretepertem, es nevetgelve megbunyoztam. Megmutattak a bilincsuket, ami vmi ujfajta cucc, olyan a formaja, mint egy rakollo, es preselt aluminium, tehat konnyu is.
Aztan elmentunk muzeumot nezni a helyi magyarokkal, mind oreg, 56-osok, vagy a gyerekeik, egymasba karolva kisebb klikkenkent elegyednek a mi csoportunkkal. Annyit sikerul elcsipnem a beszelgetesukbol, hogy furak vagyunk, meg, hogy a csoport most lemarad, megnezil milyen a mi csoportunk hatulja.


Lariam Zsuzsi - azt almodtam, hogy kint vagyunk a tengerparton es zuhog az eso. Es tenyleg.

BMG