Ceci n'est pas une pipe

szerda, szeptember 22, 2004

Gyere, vagy gyere, de mindenképpen legyél ott!



Figyelem, figyelem!

AUTÓMENTES NAPI BICIKLIS TÖMEGDEMONSTRÁCIÓ 2004


Óriási kerékpáros felvonulást rendeznek a Mobilitási hét zárónapján, 2004.szeptember 22-én a VBB, a KEROSZ, a Környezetvédelmi Minisztérium, a budapesti biciklis futárszolgálatok, és más bringás szervezetek.

Legalább 80-100 különbözõ munkahelyet, egyesületet, bicikliboltot, oktatási intézményt, rádiót, civil szervezetet, környezetvédõ csoportot, újságot, mulatót, kávézót vonnak be a rendezésbe, akik saját csapatokat toboroznak majd. Az így összeállt csoportok a saját boltjuknál, iskolájuknál, stb. gyülekeznek és indulnak útnak, hogy 18 órakor a városligeti Mûjégpályánál egybeolvadjanak, és így kezdõdhessen a nagy felvonulás.

A rendezvény célja figyelemfelhívás a kerékpárral közlekedõk egyre nagyobb társadalmi súlyára, és az általuk igényelt bicikliutak, szállítási-, és tárolási lehetõségek bõvítésének szükségességére. Ezen kívül alternatívát szeretnének felmutatni a belvárosi közlekedést egyre jobban ellehetetlenítõ fullasztó autós áradattal szemben. A felvonulás nonprofit, pártoktól független, politika mentes civil megmozdulás.

Az autómentes nap reggelén munkába és iskolába biciklizõk ajándékreggelit kapnak a budapesti hidakon.


A felvonulás útvonala: Városligeti Mûjégpálya (18 óra) - Kodály Körönd - Lövölde tér - Rákóczi út - Erzsébet híd - Attila út - Moszkva tér - Margit híd - Oktogon - Városliget

A felvonulás rossz idõjárás esetén is megrendezésre kerül. A várható létszám 2-3000 fõ.
Kérjük kedves ügyfeleinket, hogy ünnepeljék velünk az autómentes napot, hagyják otthon autójukat, vagy legalább vegyék fel egymást és egy autóban többen jöjjenek munkába (sokkal vidámabb lesz így az útjuk). Használják a tömegközlekedési eszközöket, de ha igazán jó napot szeretnének maguknak, üljenek kerékpárra, este pedig jöjjenek velünk felvonulni.

Akit sikerült fellelkesítenünk, azt kérjük, hogy minden ismerõsének, munkatársának és üzleti partnerének adja tovább a hírt, de akár egy csapatot is szervezhet a munkahelyén. Minek kidobni az ablakon százezreket „teambuilding trainingre” , ha itt van egy ilyen remek alkalom, és nemes cél.

Találkozunk 22-én...

További információt futárszolgálatától szerezhet. Ha az nem tud semmirõl, keressen egy környezetbarát szolgáltatót.