Ceci n'est pas une pipe

szerda, augusztus 18, 2004

Kam- bodza jelenti titi titi

Utoljara szeretnek visszaelni Tamas turelmevel, es tarhelyevel, avagy pesti hireinket tavolkeletiekkel szakitanank meg.

Nem tudom, irtam-e mar Angkorrol, marmint hogy meg egy hetet voltam (60 USD a belepo 1 hetre, ami ugye a sihanoukville-i foerdesz ket havi fizetese, en meg fizetek, mint a katonatiszt, merthogy allagmegovasra koltik biztos, es hat ugyis szegeny az orszag. A francokat. Utanakerdeztem, es kiderult, hogy toredeket kapja Angkor, a tobbi egy maganvallalkozo zsebebe megy.) Korrupcio, az nagyon van.A kedvencem az, ha rendszam nelkuli autot latunk, akkor 2 dologban lehetunk biztosak:1. csempeszett, 2. olyan magas rangu katonatiszte, aki meg a latszatra sem akar adni, hogy az autoja nem csempeszett.
A.-ban meglett az a fa, meg az az ajto, ami olyan szepen egymasba van nove az oserdo kozepen (11.szazad, itt a khmer csaszarsag akkor elte fenykorat, mi meg nyereg alatt puhitottuk a hust)
Nem Ta Phromban volt, hanem ugy 20 km-rel arrebb. Ugy lehet felismerni, hogy 20 francia, meg 200 japan all sorba, hogy lefotoztassa vele magat.

Aztan vissza Phnom Penhbe.
PP 3 latvanyossaga:1. Kiraly palota
2.Nemzeti Muzeum
3. Mekong
Mindharom 1 delutanos program, (marmint ugyanaz a delutan), igy PP kapcsan semmi szeprol nem tudok most beszamolni. Viszont van terdig ero viz, puceran futkoso gyerekek, etelhordoval, es esernyovel koldulo szerzetesek.(Nem tudom,ki mondta azt a butasagot, hogy monszun alatt nem jarhatnak ki keregetni, mert jarnak, meg motoroznak, mint eddig. Mototron termeszetesen feloldalasan ulnek, merthogy safragyszinu togacskajukban maskepp nem is lehet.)
Ja, tanulok motorozni, ha a 13 eves Panyanak megy, nekem is menni fog. Jol haladok, a sebessegvaltas megy, a tobbivel ugy vagyok, mint Badar Sandornak (A Kontroll egyik foszereploje, erdemes vele elbeszelgetni, nagy arc) a malamut-szanjukkal a francia olimpian - csak ne kanyarodjon az ut. A jarda szelen ulnek a gyerekek, meg a majmok, es jot szorakoznak rajtam.
Eddig nagyon zavart, hogy mindig mindenhol megbamulnak, de mostmar ertem oket. en is nagyon megbamulom, ha feher embert latok, hogy ez meg mi a fenet csinal it. (napi atlag 1)
Csalad elete mozgalmasra sikeredett az utobbi par napban. Volt eskuvo (Szina, 18 , fodrasz, a srac telefonszerelo, lehet, hogy mar megirtam) Szoval 2 napos lagzi, kaja, zene, nagy csalad, 100-200 fo, (idos ferfi egy se, 2-3 kopaszra borotvalt fogatlan nenike akadt, de ugye a ferfi lakossag jelentos reszet Pol Potnak sikerult kiirtania.)
Eskuvo szep volt, tradicionalis ruhak, tradicionaliszene, tradicionalisetelek, tradicionalisoperatorok. Volt a szertartasnak valami hagyomanyos hajvagos resze, oda befogtak. Utana romeltakaritas, es majdnem minden visszazokkent eredeti kerekvagasaba.. 2 napja nagy volt a siras, hogy On (Szida es Nary occse) cuccaival egyetemben eltunt. Persze anny tortent, hogy veletlenul nem szetdobalva hagyta a ruhait, hanem elrakta oket, es elment biliardozni. ami viszont tegyleg baj, hogy Polnak (Szida ferje, az egyik hadseregben szolgal, mert ugye abbol ketto is van) tegnap katonakat kellett volna A-bol B-be vinniecsak a jargany lerobbant, o meg nekiallt megjavitani. az emelo megunta az eletet, es es P-ra ejtette a kocsit. Arccsonttoresekkel meguszta, szerencses, tudok olyan magyar sracrol, aki igy halt meg. Szoval 5 ora alatt hoztak haza, ami folduton nem lehetett kellemes. Fajdalomcsillapitot, sebfertotlenitot nem kapott, itt meg nem talaltak fel a bacikat.
Most ennyi, itt mindjart ebedido, es meg valahogy vissza is kell mennem. Holnap leszek 1 honapja itt, es egy het mulva mar otthon leszek. Oh yess, ahogy Viki mondana. Mindenkinek csok, mostmar nem jovok netezni, inkabb sms-t irjatok, ha eszetekbe jutok. Szam csaladtagjaimnal.
Zs.

1 Comments:

  • Draga Zsuzsi! Sarga vagyok mint egy citrom az irigysegtol, rengeteget gondolok rad es a nem mindennapi viszontagsagaidra ama csodalatos helyen. Ezt a hatralevo par napot hasznald ki okosan, mert bar Kambodzsa nem fog odebb menni es nem torlik a terkeprol, azert megsincs olyan kozel, hogy barmikor ki lehessen ruccanni! Fenykepezz sokat es csinalunk a kepekkel valami okosat - ohjessz!, csak szep nagy legyen a felbontas! Vicki

    By Anonymous Névtelen, at 11:00 de.  

Megjegyzés küldése

<< Home