Ceci n'est pas une pipe

vasárnap, augusztus 01, 2004

Aranyak

Kimaradasok

Thaifold

Lattunk egy edes kiskutyat, szegenynek 3 laba volt csak.
A bangkoki kiralyi palota mellett szaglaszta a bokrokat.
Talalt egy szimpatikusat, es fura modon ugy viselkedett, mint aki
bizony azt keszul megjelolni. Namost a kutyanak az egyik elso laba
hianyzott, igy ha felemeli az egyik hatsot, akkor csak ket szelso marad,
akkor meg ugye... erdeklodessel szemleltuk mi fog kovetkezni.
A legnagyobb nyugalommal odasetalt, melleallt, felemelte a labat, es
meglepo modon pisilt, aztan lerakta. Vegulis, mi is 2 labon pisilunk...

KAMBODZSA

PHNOM PENH:

Megy egy ember az utcan, nagy zsakkal a biciklije csomagtartojan, es azt kiabalja, hogy HAPHAP. O a kenyeres. A haphap igazibol nem haphap, ha jobban odafigyel az ember, meg mindig azt kiabalja, hogy haphap. A kulonbseget nem hallani. Sogor nagyott mulatott rajta, hogy nekunk ez haphap.

MINDENUTT:
A naiv nepumeszet remekeivel elsosorban kezdetleges orisaplakatokon lehet talalkozni.
Vagy az allat kinzas ellen oktat, (megkotozott maci kezfejet epp lecsapjak, verzik es sir eccerre) vagy AIDS figyel;emfelhivo (0 eves mosolygo kisfiju 10 eves kislanyt karol at, folottuk az ejtoernyos/futyulos gumireklambol ismert tablaval maszkalo vigyorgo gumiovszerek menetelnek.

A leggyakoribb pedig sok fegyvert abrazol, amint epp odaadjak egyik kezbol masik kezbe. Kalasnyikov, tojasgranat. Tolem akar a fegyverkereskedelemre is buzdithat, ill. azt is hirdethetne, hogy fegyvert a fegyvertelen kezekbe! De igazibol nem is ezt mutatja.
Valamint a kozos kedvens, ahol egy utca ket fele latszik, egy nagy szines ecset vazolja eppen at, a mar kesz felen kek eg, zoldello fu, szep hazak, gyerekek, a meg nem kesz felen pedig epp lelottek egy asszony ferjet, es valakik valamit csencselnek.
A szoveg hozza angolul: We no longer need any more wheapons.

Nagyon szembeotlo volt, hogy nem szurnak szemet Kambodzsaban a fegyverek uton utfelen. A fovarosba megerkezven messzirol kiszurtam, hogy az egyik korforgalom kozepen a kozteri szobor egy revolver. Kozelebb erve lathatova valt, hogy a csovere csomo van kotve. Eleg explicit asszem.

Itt (ott) tartozkodasunk folyaman osszesen sikerult egy buszpalyaudvaron egy AK47 visszahajthato valtamaszt latnom, ezenkivul valahol elment mellettem egy 6 lovetu 9milissel. Meg a belugyminiszteriumot vedo oroknel sem volt fegyver. A miniszterium magas falat az egyik sarkanal (a Thai kovetseghez kozelebb levo) levertek, ujrarakjak, kedvem volna, besetalnek, or sehol. Legtobb helyen a posztosnak van egy fuggoagya, es nyuxik.
Amikor mar azt hittem, hogy ennyi vol t a fegyverekbol, eszrevettem a buszrol az egyik megalloban 6 rendort, es az egyikiknel volt egy aktataska. Jobban megnezve hosszu volt, es az egyik fele rovidebb. A figura ugy hadonaszott az m16-ossal, mintha egy fadarab lett volna. A megalloban allomasozasunk alatt olyan trukkoket mutatott be a puskaval, hogy alig birtam rohoges nelkul. Lattam mar tinedzsert a tengerparton TelAvivban m16-ossal a hatan, meg kommandost az Eifel tornya alatt, de egyik sem cipelte a puskat a tetejen elvileg celzasra kikepzett, fogantyunal fogva, mint egy aktataskat, es nem is firkalt a porba a puskatussal, mikozben a puskat maga mellett huzta a foldon a csovenel fogva.

Zs Izrealijei meseltek, hogy nekik valaki 10$-ert akart Kalasnyikovot eladni. Ez akkor jutott eszunkbe, amikor a fejenkent 3 15 kilos taskankal setaltunk at Kambodzsabol Thaifoldre anelkul, hogy barki megkerdezte volna, mit viszunk. Legkozelebb veletek ugyanitt, meg 3 kilo valami nagyon csempeszni valo ;)

TENGERPART:

Magyarorszag egyike a 14 orszagnak a vilagon, ahonnan erkezoknek csak egyszeri belepesre jogosito vizumot adnak Thaifoldon, igy nekunk a napsuteses Thai tengerpart helyet az esos Kambodzsai tengerpart jutott. Itt oktiber a szezon.

Szinten itt tortent (ahol sok a kodus), hogy kisgyerek (90cm) kiugrik a tengerparton a felfujt autogumibelsobol, odaszalad Zsuzsihoz, megragadja csuklonal a kezet, kihuzza Zsuzsi kezet a zsebebol, (mi ketten megilyedunk, hogy mi lesz a vege,) megrazza a kezet, aszondja Hello, es elszalad

-arnyekban
T: -megjelent az elso keregeto.
Zsu: -nem baj, fedett helyen vagyunk.

-buszon
Amerikas holgy magyarazza egy helyinek, mivel foglalkozik:
-Reklam az tudod mi?

BMG

3 Comments:

  • Batyam szerint nem derult ki, a kutya melyik labat emelgette.
    Szal igy volt:
    <=\---\
    *| ||
    es ebbol lett:
    <=\--- *| /|
    Szoval egyik oldalan volt lab, masikon nemvoltlab.

    NA

    BMG

    By Anonymous Névtelen, at 3:15 du.  

  • Megeccer megprobalom a rajzot.
    Ez egy kutya.
    A jelek sorrendben:
    orr, szem, ful, hat, hat, hat, farok,
    labhely, lab, lab, lab,
    <=\---\
     *| ||
    es ebbol lett:
    <=\--- *| /|

    By Anonymous Névtelen, at 3:22 du.  

  • nemmegy...
    Az elso rajz ok, csak a masodik nem.
    Megegy utolso probalkozas
    Ez lesz
    <=\---\
     *| /|

    By Blogger TKJ, at 3:24 du.  

Megjegyzés küldése

<< Home