Ceci n'est pas une pipe

péntek, július 30, 2004

Az Elet Betadinos oldata

Elutottem egy kutyat. Szihanuk Ville-ben utottem el. Egy izraeli srac berelt bicajaval. A hegyrol lefele.

Naszoval,leutaztunk Szihanuk Ville nevu nyaralo faluba, hogy majd ott nagyon jo lesz. Ket palmafa kozott nyomor labashazakon, vagy rizsfold, csucsos kalapos emberke nyomja az eket, amit ket szurke bivaj huz. 4 oras ut volt, egesz turheto, legkondis busz, asfalt ut vegig. Kb egy oraval a megerkezes elott mar az uton elkezdett esni az eso. Kerem megjegyezni, a monszun eloszor a tengerparti nyaralofalukba erkezik, csak utana a nagyvarosba. Negy nappal utana, mikor visszaerkeztunk, de ez mar Phnom Penh mesei. Vissza a tengerhez. Nagy esok kozott volt napsutes is, es az esoben usztunk a tengerben, mert attol meg mert esik, 30 fok van (mindenutt, arnyekban) A szallasadonk egy szimpatikus kommunista partvezer es diktator fejevel rendelkezett, de aranyos volt. Ja egyebkent a buszbol kiszallva az a meglepo latvany fogadott, hogy nem vagott szemek figyeltek minket es "rohantak meg" szallas ajanlataikkal. Ausztrálok (hogy kerult ide ez az ekezet? bassza meg lebuktam, vegig itt ulok a lakasban) voltak, akik itt vettek szallodat maguknak. (ez az ekezet meg mindig nem hagy nyugodni). A napok kb ugy teltek, hogy vagy az esot neztuk, vagy rakot ettunk, vagy azt neztuk, hogy jeeee arnyek! futas a partra! A szomszed lakosztalyt 6 felnott es 2 csecsemokoru khmer lakta. a csecsemokoruak hangosak voltak, igy vagy arra ebredtunk, hogy zuhog, vagy arra, hogy oaaaaaaahh!!!

Bereltunk egy motort es ket napig 3-an utaztunk rajta. En vezettem. Ne mondjatok el anyukainknak. Koszi.

Egyik utitarsunk ugy tudta, hogy a Stolicnaya vodkatol az embernek nem lesz semmi baja. Meg lariammal se. haaat ez nem egeszen van igy. errol ennyit.

Ja, a kutya? Az koszoni jol van.

Tegnapelott leszolitottunk ket turistat, nem maradnak-e meg a kornyeken, egyutt utazhatnanak Zs-vel. Na itt lepnek be az izraeliek. Mondtak, de, mennek Vietnamba. Szihanuk villeben van vietnami konzul, aki 5 perc alatt rutinbol adja a vizumot, unott keppel. Na akkor ez se akadaly, holnap a szuk mellett a tachana merkaziton van randi. (piac mellett a kozponti palyaudvaron, csakugy mint Tel Avivban, hehe).
A ket ereci jogyerek egyebkent nagy biciklista, igy aztan bereltek egyet-egyet, viszont motorozni meg nem motoroztak. Igy jon be az, hogy en ulok a biciklin, ok meg a motron.

Estenkent eleg uncsi volt, nem igazan talaltuk meg a porgest, hat Szihanuk Ville nem Majorka, de nem is Sijofok. Viszont osszefutottunk az egykor volt magyar nagykovetseg egyik helyi munkatarsaval, aki evek ota kulfoldon el. Es Marikaval, aki holland, es az elso mondata az volt, hogy no Hungarian relatives. Es akkor mondtak, hogy Uncle Sam tengerparti kunyhojaban buli lesz, a szorolap szerint free sex is lesz, na persze csak hozott anyagbol, viszont a szulinapos amcsi holgy Zs feneket fogdosta, majd table dencingre adta fejet. Koszonjuk.

Volt meg shrimp, crab, lobster vacsi es naplemente nezeses ivaszat is, itt az 5 korulottunk sertepertelo pincer kozul az egyik mindig beallt a naplementebe. De nem jatszottak vissza a khmer kettesen.

Ma megtekintettuk a khmer kiralyi palotat, 1933-ban bevontak az ezustpenzt es Franciaorszagban padlolapot csinaltak belole, kb. 6 tonnanyi ott hever a Budha alatt. Apropo Budha. Ebben a teremben pontosan 100 kulonbozo Budha szobor van, az egyik tobb szaz kilos arany, a masikban annyi gyemant van, mint Blamazs Pali hajaban a csillampor esviszont az ezeket a csodakat tartalmazo vitrineket konkret leplombaltak papirral, a papirt 8-8 ember irta ala, a tobbszaz kilos arany budha extra biztonsagi intezkedeskent kapott egy kinai 25 forintos lakatot is. A vitrin kozepen, szemben a csodalkozo tomeggel. Ezuton szeretnenk gratulalni a Kambodzsai nepi demokratikus anarchoszindikalista kirlysag muzeumoreinek. Fotozni tilos, aki nem hiszi, jarjon utana, viszont vegye le a szandaljat, amibe beleesik a monszun. III. Napoleon meg hazat epitett a palota egyik epulete melle. es?

Ja, en? Betadinnal lekezeltem a bal karom, en is jol vagyok.

Szolgalati kozlemenyek:
1. Apu! sms nem jon at, ezert nem valaszolok! Zs.
2. Majki! nem vettem telefont, de es viszont nem is fogok! Zsuzsihoz shock sikert! Zs.
3. Andris! Mit kerdeztel? Irja ide. Ja! fotostaska nem. 90 literes + ket nagyobb ovtaska, kulacstartoval. Zs.
4. Agi! Katiek jol vannak, teljesen jol, nincsenek gep kozelben, sms nem jon at nekik se. Zs
5. En letelepedtem, vettem egy hazat, ne varjatok, ha nem irok ne valaszoljatok, felejtsetek el, maradok, estleg meglatogathattok. T.

1 Comments:

  • Koszonjuk, olvastuk, fiukat varjuk. Papa

    By Anonymous Névtelen, at 6:55 du.  

Megjegyzés küldése

<< Home