Ceci n'est pas une pipe

péntek, július 09, 2004

Magyar PR a köbön!

"A rendszeresen pénzügyi gondokkal küzdő és teljes vasúti reformra készülő MÁV elhatározta, hogy néhány frekventált vonalon lehetőséget biztosít a munkavégzésre és szórakozásra: a szerencsés utasok plazmatévén nézhetnek filmeket, zenét hallgathatnak, és kényelmesen dolgozhatnak. (...)
A MÁV sajtóosztálya az Indexnek elmondta: az első e-kocsit egy balesetes InterCity szerelvényből hozzák létre, és egyetlen ilyen szerelvény kialakítása és üzembe helyezése körülbelül kétszázmillió forintba kerül. A MÁV fejlesztését a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium is támogatta, és a vállalat számos nagy magyarországi céggel folytat tárgyalásokat a szponzorálás lehetőségéről." Index

Ilyen egy pancser szóvivőt! Monnyon le! A holt lelkek szellemképként kísértenek majd a plazmaképernyőn, lékondi helyett kripta hangulat, hangszórókból bagolyhuhogás és lánccsörgés lesz hallható. Utaskísérők szétlőtt arcú Udaj babát adnak az utasok síró gyerekeinek. Ezt a PR-st is most képezték át előszőr kőfejtőből, majd bérszámfejtőből PR-sé.

"Na ebben a kolléganőben kinek a farkát tisztelhetjük?"