Ceci n'est pas une pipe

vasárnap, április 02, 2006

Újabb történet



Most a köpésre lévő teret pécéztem ki, hogy majd hosszabban írok róla, több oldalnyit kopipészteltem össze. Tele lett vele a tököm, vagy az ihlet múlt el, szal címszavak:

A Calea Victoriei belefut a volt Köztársaság, mai Forradalom térbe. Semmi konnotáció, még üldözési mániákusoknak se. A téren a királyi palota áll, na ennyit a konnotációról, mert még az opera is itt van, meg a felsőház épülete, ami viszont régen a pártház volt, ebből már nehezen menekülök ki, szóval ennek a háznak az erkélyéről tartott beszédet N.C. párt és állami vezető, melyet kifújoltak, ő a tömegbe lövetett, a ház tetejéről helikopterrel próbált, a végét tudjuk. A királyi palota múzeum, a téren még áll az EU információs központ. (A gyengébb idegzetű jogászok a következő sorokat ne olvassák) Itt az EU küszöbén elég égető hiány, hogy nincs föld nyilvántartás Romániában, nincsenek telekkönyvek. Érdekes jelenség ez, mikor már az interneten is lehet látni az egészet felülről, az EU meg ugye élőben nézi, mekkora a megművelt terület, csak ugye azt nem lehet tudni kinek nem lenne szabad megművelni.
Nade vissza a térre, van egy emlékmű, ami kurva ronda, átdöfött krumpli, meg a forradalom krumplija, stb, kb akkora felháborodást keltett, mint a mi kis pocsékságunk a Duna partján, párhuzam az is, hogy egy ekkora ügyet hogy lehet egy dilettánsnak odaadni. Az oldalán nevek. A tér sarkában még áll egy elég állat kis épület, remélem jól sikerült a kép, meg a szélén egy templom, ami eredetileg a téren állt, de görgőkre rakták és letolták. Na, jóvan, képek:


Najóvanképek nincsenek, mert a kurva blogger nem bír feltölteni képet. over and out, le a találmányokkal!