Ceci n'est pas une pipe

kedd, május 10, 2005

Sűrű, mint Danika álma

Hű, visszaolvasva tényleg nagyon sűrű lett a tegnapi ultima frankó, de szerintem egész jó lett. vagy ülünk a babéron, vagy kapkodunk, és nincs egy nyugodt tempónk. (még a végén megmagyarázom magam, nohiszen) Ismerek egy embert, havi 2-3 millós bevétele van a cégének, hajója a balatonon, 3 gyereke, naponta teniszezni jár a haverokkal, nyugodt, mint a hajnali hegyiút.

Éhes vagyok és spontán telefonálnom kellett, hogy boldog születésnapot.

Ezt most csak Neked!

Szétesünk, összeszedjük magunkat, olyan ez, mint kisgyermek, Danika álma a lábán felkúszó kis szörnyekről.

A nagy sötétségtől félve, lábán mászó rémeket álmodik, melyek csúnya tekintettel néznek folyton folyvást fölfelé, közben lassan, de biztosan másznak, mint a törökök az Egri Csillagokban, szemük csillog csak, testüket csak sejteni lehet, de szinte már érzi a puha talpukat, szűkül a tér, szorít a paplan, mire felnyög, s mint a hajnal hasadása az eltévedt vándornak, kinyílik az ajtó, anyuka tekintete még az ellenfényben is ragyog, a megnyugvást árasztja, ahogy a simogató kéz melegíti az összefagyott arcot, hirtelen minden a helyére kerül megint, az üveggömbben nem vadul köröz, csak körbenéz az aranyhal, a falon az árnyak nem ijesztőek, s persze ki gondol többé a kis mocskos szörnyekre, távol vannak, mint Bangladeshtől a túltermelési válság, Danika felrúgja a levegőbe a paplant, s mikor visszahull, már nem idegesítően meleg, hanem pont hogy kellemes, anya megfordítja a párnát, közben elsimítja kezével arcáról a haját, Danika érzi a gyűrűt, az ujjperceket külön-külön, így csak anya tud simogatni, a párna izzadt oldalát felváltja a száraz, melyre kisvártatva lassan a kisfiú nyála csorog. Álomba merült ismét, úgy csukódtak le szemei, ahogy anyukája végigsimított arcán, ahogy még a Vidám Vasárnapban is csak ritkán esik meg, s most nagy kutyával álmodik, akit simogat és kerget a napraforgók között, hirtelen már szekéren, vonaton, szuper kocsin száguld, lobog a ló sörénye, elsuhan előtte a sorompó csilingelése, zene szól, ismét csilingelés, sorompó, csilingelés, milyen kellemes ez az utazás ...

- Danika kelj már fel, fél hét, nem hallod a vekkert? tudod, szerda van, ma te viszed le a kutyát és légyszíves csipkedd magad, Évi már fogat mosott és neked kéne a szemetet is levinni ha már lefelé mész!!!!
- Anyaaaaa...