Ceci n'est pas une pipe

vasárnap, január 14, 2007

Egy hét után újra itt

Előzetes: Rózsaszín kávé a sárga boltból, szellőzőben kergetőzés. Mi az amit iszóóól? Bamakó. Mi? Bamakó.

Valami álompor lehet a házban, (oh, jeah, Áááálompóóór a háááázbaaan!)alszunk, engedményeket nem ismerve, mormotákat megszégyenítve. Délig aludtunk megint. hétközben mindig később és később érek be. ebből még baj lesz! (érzed a feszültséget?)

Aztán péntek este elemntünk a kesztyűpartira, annyira jó volt, reggel nyolckor a szellőzőben kergetőztünk az utolsó piáért (Andi, én szóltam!). Hát, legalább megpróbáltuk.
De nembaj, mert pl. a Csacsacsa hetediziglen szülinapra (közben jelenleg a vidám vasárnap megy, a prédikáló a hasát üti és azt mondja, az isten igéjének a szíveden keresztül vezet az út. a jelenet kínosan hosszú c Hit Gyülekezete, minden jog fenntartva), naszóval csacsacsa. Hogy ott is mekkorát mulathattunk volna! Deeee... hát nem. Nekünk már csak a kávézókban dumálás áll igazán jól, a szétcsúszva hajnalig mulatás, ugyanmár. ehh

És tényleg, elment barátunk a Bamakóra... hát nahát!

Viszont mi meg tegnap elmentünk műanyag kesztyűt venni a zikejába, vettünk tisztított rákot, meg kávét. Első meglepetés, hogy bár vááákuuuhhum fóliás, kézzel nyitható. Aztán, hogy valami utz kapeh responsible coffee van ráírva. Kiderül, hogy ez egy fair trade mozgalom. A kávé jó, és olcsóbb, mint a Davidoff.

Pedig eddig nagyon fikáztam a fair trade kávé mozgalmat, hát hiszen ha nem minden kévétermesztőt vesznek be a buliba, akkor nem feltétlenül a minőség és szorgalom alapján, hanem külső, mesterséges befolyással tulajdonképpen borítjuk a gazdasági erőviszonyokat, azaz, aki fair trade-es kávétermesztő felzabálja egy idő után a nem fair trade-est, végül kapitalista kizsákmányoló lesz maga is. Vagy ha többet keres, akkor meg a maffia szedi el a pénzt. Ennyit a fair trade mozgalom kritikáról. Nade miért rózsaszín a kávé?